Rapida Pico

Loĝante ekster Italujo (mia devenlando), kaj estante celiakulo, foje mi ekhavas fortan emon al pico, sed estas neniu eblo por mi ekhavi ĝin… pretigi ĝin hejme laŭ tradicia recepto estus tro longe kaj komplike, do mi trovis tiun ĉi recepton tre rapidan, facilan kaj certe bongustan!

Ingrediencoj:

Por la bazo:                                                                   Por la kondimento:

300g. faruno* (ĉirkaŭ 2,5 glasoj)                           1 mocarelo

0,5 kulereto da sukero                                              tomatan pulpon

1 kulereto da salo                                                         oregano

1 saketo da tuja gisto por pano/pico                    salo, olivoleo

2 kuleroj da oleo                                                          (aliaj ingrediencoj lauxplacxe)

175ml da akvo (ĉirkaŭ 1 glaso)

Antaŭvarmigu la fornon je 220°C. Miksu kaj knedu la ingrediencojn por la bazo. Etendu la paston sur rostoplaton kovritan per bakpapero. Aldonu tranĉitan mocarelon, kaj aliajn ingrediencojn laŭplaĉe, ekz. olivojn, fresxan bazilikon, sxinkon… Miksu en taso la tomatan pulpon kun iom da oregano, salo kaj olivoleo kaj ŝmiru ĝin sur la picon. Baku en la forno dum 15-20 minutoj.

rapida pico

* Mi uzas senglutenan miksajxojn, sed vi povas uzi kutiman tritikan farunon.

Annunci

Lascia un commento

Archiviato in facila, senglutena, veganaj, vegetaraj

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...