Ĉokolada salamo (Salamo de la Papo)

Ingrediencoj

300g sekaj keksoj, 150g butero, 100g sukero, 200g nigra ĉokolado, 2 ovoj, 2 kuleroj da rumo.

Lasu la buteron ekster la fridujo por ke ĝi moliĝu. Dispecetigu la keksojn en grandan ujon. Fandu la ĉokoladon (per kuirbano) kaj prilaboru ĝin per kulerego, ĝis kiam ĝi iĝas krema kaj sen grumeloj, kaj lasu ĝin malvarmiĝi. Prilaboru la moliĝintan buteron aldonante iom post iom la sukeron, la ovojn, la fanditan ĉokoladon kaj la rumon. Almalgamu bone la miksaĵon, kaj aldonu ĝin al la keksoj. Nun vi metu la miksaĵon sur bakpaperon, kaj donu al ĝi cilindran formon, presante tre bone. Volvigu la “salamon” per stanfolio, kaj lasu ĝin en fridujo ĝis kiam ĝi malmoliĝas (almenaŭ 3 horojn). Nun eblas traĉi la salamon kaj gustumi ĝin!

Kuriozaĵoj: La “ĉokolada salamo”, foje nomata “salamo de la Papo”, estas dolĉaĵo konata kaj ŝatata preskaŭ en la tuta Italujo, kun kelkaj variaĵoj. En kelkaj regionoj ĝi estas tipa paska dolĉaĵo.

Annunci

Lascia un commento

Archiviato in dolĉaĵoj, facila, itala, vegetaraj

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...