Tiramisu

Ingrediencoj (8 porcioj) 

3 ovoj,   120 g sukero (plus 2 kuleroj por la kafo),  500 g Maskarpono,  pulvoro de maldolĉa kakao,  400 g “savojaj biskvitoj

Unue pretigi la kafon (la kvanto malfacile kalkuleblas, sed sufiĉe multe por trempi la biskvitojn), verŝi en grandan bovlon, sukerigi kaj lasi malvarmiĝi. Dume miksi la ovoflavojn kun la sukero, kaj poste Maskarpono. En alia ujo, kirli la ovoblankojn per batilo aŭ forko, ĝis kiam ili iĝas blanka ŝaŭmo, sufiĉe densa, kaj tiam aldoni ĝin al la aliaj ingrediencoj, miksante tre malrapide. Ŝmiri iom da tiu kremo sur la fondo de ujo, kaj kovri per tavolo da biskvitoj rapide trempitaj en la kafo. Denove ŝmiri per kremo, kaj aldoni tavolojn ĝis kiam vi povas.  La plejsupra tavolo devas esti tute bone kovrita el kremo, kaj pulvorigita per maldolĉa kakao (per kribrileto). Lasi en malvarmujo dum almenaŭ 3 horoj, antaŭ ol servi ĝin.

Kuriozaĵoj: La originoj de Tiramisu estas tre necertaj, ĉar ĉiu regiono pretendas aŭtorecon pri ĝia kreado: tio estigis ian disputon inter Toskanio, Piemonto kaj Veneto. Multaj estas la legendoj ligitaj al tiu ĉi deserto, al kiu oni atribuis eĉ afrodizian povon.
La oficiala versio situas la kreadon de Tiramisu en la deksepan jarcenton, en Siena, kiam iuj sukeraĵistoj, antaŭ la alveno de la grandduko de Toskanio, Cosimo de Medici, decidis krei kukon por celebri lian grandecon.
Alia versio, male, diras ke la Tiramisu estis elpensita en kukvendejo de Torino, en la honoro de Camillo Benso, Grafo de Cavour, por subteni lin en la malfacila tasko unuigi Italion.

Averto: Ekzistas diversaj variaĵoj de tiu ĉi deserto: ĉiu italo pretigas ĝin siamaniere, kaj verŝajne diros ke nur tiu estas la originala recepto… ne fidu ilin! Kompreneble la originala estas la mia… ;-D (aŭ eble, la via!)

Annunci

Lascia un commento

Archiviato in dolĉaĵoj, itala, por progresantoj, vegetaraj

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...