Vegana saŭco kun lentoj

Ingrediencoj:

2 grandaj cepoj, 1 poreo, 0,5 kg blanka brasiko,  0,5 kg celerio, 250 gr. lentoj, 3 tomatoj, 2 vegetaraj buljonkuboj,                                            25 g. de kareo, 15 g. kumino,  salo laŭplaĉe, 2 dl. canola oleo, 2 l. akvo

Tranĉu en malgrandaj pecoj la cepojn, la poreon, la brasikon kaj la celerion. Fritu en la oleo, aldonante la spicojn. Kiam la cepoj iĝas pli travideblaj, aldonu la lentojn. Post 5 minutoj aldonu sufiĉe da akvo por kovri la legomojn. Lasu kuiri sur malgranda fajro. Kiam la akvo elvaporiĝas, aldonu plian ĝis kiam la lentoj estas kuiritaj. Fine aldonu la tomatojn trancitajn en pecetoj, la buljonkubojn kaj la salon.

Komentoj: Dankon al Simono, el la teamo de Roskilda Festivalo, por konigi tiun ĉi recepton. Mi pretigas ĝin sen brasiko nek celerio, kaj la rezulto estas same tre bongusta. Tiu ĉi saŭco tre bone akompanas rizon (ĉefe la Basmatian) kaj pastaĵon, sed mi eĉ jam manĝis simple kun pano, kaj mi ŝatas ĝin eĉ malvaman. Trovu ankaŭ vi vian plej ŝatatan variaĵon!

Annunci

1 Commento

Archiviato in facila, veganaj, vegetaraj

Una risposta a “Vegana saŭco kun lentoj

  1. Sxajnas konata al mi! 😉

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...